Anbefalet i Berlingske: 10 serveringer fra tidl. Michelin-kok og Masterchef-dommer på Christianshavn
10 fantastiske deleretter på Plates - Spar 40 %
Restauranten er skabt af tidl. Michelin-kok og Masterchef-dommer, David Johansen
Fransk-italiensk gastronomi på højt plan - læs mere om menuen herunder ... ↓
OBS: Værdibevis gyldigt indtil d. 19. april 2025
Normalpris: 495,- / Din pris 295,-
Berømt kok erobrer Christianshavn
David Johansen vandt madanmeldernes hjerter og maver, da han som den yngste kok i danmarkshistorien vandt en Michelin-stjerne til Kokkeriet. Og resten af os lærte ham nok at kende som vært på det populære madprogram Masterchef på TV3. Men drømmen har altid været delemad af høj kvalitet - og nu er den drøm blevet til Plates på Christianshavn.
Her går fransk-italiensk delemad af høj kvalitet hånd i hånd med danske råvarer i sæson og én af byens mest fortryllende lokationer. Og resultatet er nogenlunde, som Søren Frank opsummerede det i sin anmeldelse for Berlingske: "Beliggenheden er vidunderlig - og det smagte som Noma år 3".
I et specielt samarbejde med Niche sparer du nu 40 % på hele 10 serveringer fra Plates' kort. Menuen skifter efter sæsonen og de tilgængelige råvarer, men pt. kan du bl.a. glæde dig til at sætte tænderne i lækker kammusling med peberrod og agurk, hellefisk med bergamotte, sprød gris med brunet smør - og meget mere!
"Den der deler ..."
... får meget mere! Det er filosofien bag Plates, hvor alle retter serveres family style. Og både restaurantens navn og symbolikken bag gennemsyrer alt fra indretningen, hvor vintage-tallerkener pryder de elegante, mørke vægge i de nyrenoverede lokaler, til selvfølgelig serveringen, hvor alt anrettes på tallerkener - som man deler. På den måde kommer man hinanden ved – og nåhja, så er der ikke noget med at 'vælge forkert', for alle får lov til at smage det hele.
Hele menuen er opbygget som en progression, hvor der både er tænkt over smage, teksturer og spiseoplevelse. Derfor starter I med delikat fingerfood, derefter kommer forretterne, en lækker hovedret - og til sidst en blød, sød dessert.
Michelin-fortiden i nye rammer
Selvom delevenlig comfort food altid har stået David Johansens hjerte nær, fornægter det sig altså ikke, at han har begået sig så mange år i Michelin-verdenen - først på Kong Hans Kælder, der i dag har 2 Michelin-stjerner og senere som køkkenchef på Kokkeriet. Heldigvis! For hos Plates blandes de moderne tilsmagninger, den ukomplicerede tilgang og hyggen sig med teknikker, der sender smagsløg og tanker til det klassiske franske køkken. Og kombinationen er seriøst intet mindre end vidunderlig.
Menuen hos Plates skifter løbende - men den kunne fx se sådan her ud:
Kammusling med peberrod, agurk og dild
Rødbedetatar med østers og persille
Tarte fine med laks, rygeost og radis
Linguini med hummerbisque, tørt brød og tomat
Hellefisk med bergamotte, broccoli og umodne ferskner
Vitello tunnato Plates style
Sprød gris med gulerødder, ingefær og brunet smør
Bagt selleri med grov sennep, estragon og fedtegrever
Stegt kål med pistacie, pecorino og basilikum
Citronfromage med vaniljeis, timian og peber
Menuen kan både bestilles vegetarisk og pescetarisk mod et mindre tillæg på + 125,-
OBS: Værdibevis gyldigt indtil d. 19. april 2025 (kort indløsning)
Åbningstider (Seatings):
Mandag-Lørdag: 17.30 - 21.30
Pssst! Restauranten lukker ikke kl. 21:30 - der er rig mulighed for at blive hængende til en drink efter sit måltid